Autózás, emberiség Budapesten és máshol – www.bpae.hu
Show MenuHide Menu

Éves megyematricák 2018-ra

2017. október 29.

Jellemzően az elővárosokból a nagyvárosokba bejáró munkavállalók matricája. Ha tudja, hogy munkájából kifolyólag, vagy egyéb okból egy adott megyében rendszeresen fog fizetős útszakaszon vezetni, akkor a megyei matrica megvásárlásával jár a legjobban. Esetleg, ha több megyét is érint rendszeresen, és az így összeadott matricák értéke nem közelíti meg az éves matrica díját, akkor is még érdemesebb az éves megyei matricát kiváltania.

 

ÉVES MEGYEI MATRICA

 

Az matrica a tárgyév első napjától a következő év január 31. napjának 24. órájáig érvényes.

A matrica vásárlása után a fizetős útszakaszok használata az adott megye határain belül korlátozva, viszont időbeli korlátozás nélkül vehetők igénybe.

 

A matrica a D1, U kategóriák esetében egységesen 5 000 Ft, míg a D2 kategóriás buszokra 10 000 Ft-ba kerül. A B2 kategóriás buszokra pedig 20 000 Ft.

 

Éves megyei matricát vásároljak vagy mást?

 

Habár fentebb már leírtuk, hogy milyen úthasználat mellett érdemes az éves megyei matrica kiváltása, nem árt, ha tisztában van azzal, hogy esetlegesen milyen alternatív lehetőségei vannak.

 

10 napos vagy havi matrica

Abban az esetben, ha csak alkalmanként vesz igénybe a fizetős útszakaszokat, 10 napos vagy maximum havi matricát érdemes vásárolnia, hiszen ezek a legolcsóbbak.

 

Éves matrica vásárlása

Amennyiben az országban rendszeresen közlekedik több megyén át, és a havi esetleg az éves megyei matricák összege meghaladja a 35 000 Ft-ot, akkor már érdemes egy éves megyei matricára beruháznia. Utána pedig elfelejtheti egy teljes évig, és nem kell majd aggódnia a büntetésektől, az új fizetős útszakaszoktól, amikre nincsen matricája.

 

Hogyan vásárolhatja meg az éves megyei autópálya-matricát?

 

Oldalunkon adja meg a kívánt matricatípus és gépjárműtípus adatait, majd regisztráció után kövesse a leírt lépéseket. Az oldal autópálya matrica értékesítése automatikusan megtörténik.

 

Hogyan tud fizetni?

 

A megvásárolt matricáért bankkártyával vagy átutalással is fizethet.

 

Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetés esetén az OTP Bank biztonságos bankkártya elfogadó oldalán keresztül tud majd fizetni bankkártyájával. A rendszer minden internetes fizetésre alkalmas bankkártyát elfogad. Sikeres fizetés után az autópálya-matrica érvényesítése azonnal megtörténik

 

Átutalásos fizetés

Az átutalásos fizetési mód főleg a flottával rendelkező ügyfelek számára előnyös, akik egyszerre több matricát vásárolnak, és a bankkártyájuk napi limitje nem engedi meg a díjak bankkártyával való kifizetését. Mivel utalás esetén a matrica érvényesítése nem az elindított utalás időpontjában, hanem az összeg számlánkra való beérkezéseskor történik, kérjük, vegye figyelembe az utalás átfutási idejét.

 

Vásárlás utáni teendő

 

A sikeres vásárlást követően küldünk egy visszaigazoló e-mailt az ön által megadott címre, amely tartalmazza a vásárlás adatait. Ezt nyomtassa ki, és tartsa a járműben, hiszen ezzel igazolhatja jogosultságát az autópálya használatára. Ez fontos, mert ennek a dokumentumnak a hiányában nem tudja igazolni, hogy az adott pálya használatához Önnek joga van.

 

Ha számlát szeretne kérni a vásárlásról

 

A matrica kiválasztásakor jelölje be, hogy szeretne számlát, és adja meg a kívánt számlázási címet. A számlát e-mailben küldjük.

 

Vásároljon most és megajándékozzuk egy díjmentes biztosítással!

 

Forrás: http://eves-autopalya-matrica.hu/megyei/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük