Autózás, emberiség Budapesten és máshol – www.bpae.hu
Show MenuHide Menu

Category Archives: Emberek

200.000 dolláros kártérítés sztriptízért

2012. november 17.

Bernie Carson, amerikai férfi 200,000 dollárra perli a Bellevile-i P.T.’s Show Club egyik topplesstáncosnőjét.

A hölgy, művésznevén Busty Heart állítólag “komoly érzelmi válságot, lelki szenvedést és megaláztatást” okozott neki, amikor tánc közben, termetes keblei közé szorította a férfi fejét. Carson – elmondása szerint – teljesen összetört (lelkileg) a táncosnő darabonként húsz kilós melleinek súlya alatt. Másképp sült el a következő történet, amely az Óvakodj a könyvtártól címet viseli. Öt év börtönre ítélték, az Ohio-i Colombusban a harminchat éves Lester DeBoard-ot. A férfi a vád szerint magával csalt egy 11 éves kislányt, és megsimogatta a lábát. Négy nappal később a negyvenes Dwight D. Pannell-t tartóztatták le, ugyanitt. A férfi egy 33-éves hölgyet zaklatott, szintén a könyvtárban.

Jogokat a majmoknak!

2012. november 17.

Seattle-ben alakult meg az Emberszabású Majom Jogaiért mozgalom, amely néhány éven belül azt tervezi, hogy utcai tüntetéseket szervez.

Az ügyvéd vezette társaság azért küzd, hogy a csimpánzoknak az emberekével megegyező jogaik legyenek, azaz ne lehessen fogva tartani őket, és biztosítani kell a boldogsághoz való jogot is. Még őreiket is beperelhetnék. Az alkotmány bővítése nem vonatkozna minden állatra, a csótányok és hangyák jogainak kiterjesztését például teljesen kizárta a mozgalom szóvivője.

Kikapcsolták a rakétaközpontot

2012. november 17.

Ha nem fizetünk az áramért, egy idő után kikapcsolják.

Ezt az elvet alkalmazta egy fogyasztójánál az orosz Ivanovo régió áramszolgáltatója 19 millió rubel hiábavaló követelése után. A fogyasztó azonban nem rendezte a tartozást, hanem fegyveres katonai egységet küldött a kapcsolóállomáshoz. Az adós ugyanis a Teikovo Stratégiai Rakétafegyverek Központja volt. A heves reakció oka az volt, hogy a főhadiszálláson 36 olyan mobil rendszer működött, amely zavar esetén akár 550 kilotonnás bombákat is kilőhetett volna több mint tízezer kilométerre.