Autózás, emberiség Budapesten és máshol – www.bpae.hu
Show MenuHide Menu

Tag: régi hírek

Újra járható a Szőcs Áron utca

2012. november 17.

Budapest XV. kerületének egyik legforgalmasabb területe az Újpestet Rákospalotával összekötő Árpád út – Hubay Jenő tér – Szőcs Áron utca – Szentmihályi út útvonal volt, amely a Szőcs Áron utca egy szakaszán  2×1 sávra szűkült.

A szűk keresztmetszet jelentős fennakadásokat okozott a környék közlekedésében. Ezért a Fővárosi Önkormányzat a Szőcs Áron utca 2×2 sávra szélesítéséről és felújításáról döntött. A munkálatok során megújult a meglévő 350 méteres szakasz, és egy új, 7 méter széles, 260 méter hosszú útpálya is épült. Jelzőlámpákat telepítettek, korszerű kétoldali közvilágítás, új telefonhálózat, a két útpálya között 2,9 méter széles elválasztó sáv, valamint autóbuszmegálló létesült. A felújítás a zöldfelületeket is érinti, az elöregedett fák helyett újakat telepítenek. A beruházás költsége 250 millió forint. A munkálatok nyár elején kezdődtek, a közlekedés a kitűzött határidő előtt 10 nappal, vagyis augusztus 21-én indulhat meg, a fatelepítési munkálatok pedig október végén fejeződnek be.

Iskolakezdésre kész a Budai körút

2012. november 17.

A Városháza kérésének megfelelően a menet közben előrehozott iskolakezdéshez igazították a kivitelezők a felújított útpályák átadását.

Ennek megfelelően a tervezett határidőnél előbb, már augusztus 28-tól újraindulhat a forgalom a Margit körúton és a Karinthy Frigyes úton.

A Margit körúton már csak két csomópont újra aszfaltozása okoz fennakadást a forgalomban. Augusztus 23-án a Széna tér és a Margit utcai csomópont kap új nagy teherbírású aszfaltburkolatot. E két munkálat várhatóan jelentős fennakadással jár. Bár az eredeti tervekben nem szerepelt a csomópontok felújítása, de a kivitelezés során sikerült megtakarítani a munkálatok elvégzéséhez szükséges pénzösszeget. Ennek köszönhetően csütörtöktől ezen a szakaszon is az új típusú, csendesebb aszfaltburkolaton haladhatnak a járművek. Ezt követően – augusztus 24-én – készül el a Margit körút még hiányzó két sávjának aszfaltozása is. A hétfői átadásig a járdaépítés és a befejező munkák maradnak hátra. Szakértők véleménye szerint a zöldterület rendezésével még várni kell, hiszen ilyen melegben nem ajánlatos a növények többségének elültetése. A Karinthy Frigyes úton is elkészül előrehozott határidőre az új útpálya. E szakaszon a járdaépítés még szeptember első heteiben is folytatódik majd. Ez azonban már nem okoz fennakadást a közlekedésben.